Kuka minä olen?

Olen Ira Eskola, tuusulalainen äiti, puoliso, yrittäjä ja koiraharrastaja. Tarinani alkaa aivan kuten monilla muillakin, olen aina rakastanut eläimiä. Rakkauden kohteillani ei tarvitse olla turkkia tai jalkojakaan, niin sammakot, käärmeet kuin etanatkin saavat minut huokailemaan ihastuneesti.

Lapsena en saanut "oikeaa" lemmikkiä mutta akvaario meillä oli. Teininä sain puhuttua viimein itselleni fretin, jonka ostin ensimmäisillä kesätyörahoillani. Muutettuani omilleni minulla on aina ollut eläimiä, joskin frettiharrastus päättyi melkein 10 vuoden jälkeen.

Olen suunnattoman kiinnostunut perinnöllisyydestä ja ominaisuuksien kehittämisestä ja biologia kaikkinensa on lähellä sydäntä. Kanien kasvatuksessa tähän pääsi pureutumaan melko vaivattomasti.

Olen suorittanut Kennellitton kasvattajakurssin keväällä 2021 ja sain myös kasvattajanimeni Onpa Upee. Ensimmäiset schapendoes-pennut syntyivät jo vuonna 2020. Koiramaisiin harrastuksiin kuuluu agility, mejä, nose work ja näyttelyt. Käyn säännöllisen epäsäännöllisesti myös mieheni mukana luolametsällä.

Minulta löytyy tällä hetkellä 2 schapendoesta ja 1 karkeakarvainen kerruterrieri, sekä mieheltäni erinäinen määrä metsästyskoiria, unohtamatta tietenkään akvaariota sekä kalkkunoita.