Schapendoes

Suomen Schapendoesyhdistyksen sivut https://www.schapendoes.fi

Tarkoituksenani on kasvattaa kauniita ja terveitä koiria, joilla on upea luonne ja joiden kanssa on ilo harrastaa mutta myös joiden viereen on perheen pienimpienkin ihana nukahtaa. Kantanarttuni Ilo (Lumikuono Erlinda) on mielestäni tähän tarkoitukseen upea paketti ja odotukset tyttärensä Tuhman suhteen ovat myös korkealla.

Mieheni on metsämies henkeen ja vereen ja hän oli hieman epäileväinen matkatessamme "vain katsomaan" pentu-Iloa vuonna 2017, hän pelkäsi schapendoeksen olevan liian lälly koira. Minna Jussilan (Rockriver's kennelistä) aikuiset koirat kuitenkin vakuuttivat hänet ja nyt vuosien varrella mies on monesti kehunut kuinka schape on paimenkoira mutta siinä on myös mukavasti särmää.

Schapendoes on aktiivinen ja menevä koira, joka sopii monenlaisiin harrastuksiin ja nauttii ollessaan perheensä mukana siellä missä hekin. Ne ovat äärettömän fiksuja ja nopeita oppimaan, niin hyvässä kuin pahassakin. En myy koiriani ns. tarhakoiriksi, sillä sellaisesta elämästä schape tuskin nauttii. Schape on onnellinen kun saa touhuta yhdessä perheensä kanssa, oli se sitten metsäretkiä tai tavoitteellista harrastusta.

Tässä rodussa pentueita minulla on ollut tällä hetkellä 2, ensimmäinen syntyi vuonna 2020 ja toinen 2021.

Tiia Tahvanainen Photography
Tiia Tahvanainen Photography